Julbak o Godistillverkning hemma hos Jonna

I dag har Cajsa och jag varit med Marie hemma hos Jonna och bakat lite. Jonnas barn Albin och Cornelia var också med förstås. Vi började med att sätta degen till saffransbullarna.
    
Degen blev klar och sattes på jäsning. Vi var ju tvugna att sysselsätta barnen med något så det blev lite julgodis.
Det blev Rocky Road. Det är smält blockchoklad med marsmallows, hackad mandel och dumlekola man blandar allt och lägger i en bakplåtsklädd form. När det har stelnat så skär man detta i tunna bitar och det blev jättegott.
   
 
Det var ganska gott att slicka av slevarna som vi hade använt till Rocky Road. Vilken tur att vi hade flera slevar i grytan.
 
När degen hade jäst färdigt så var det dags för utbak. Cornelia tyckte att degen var väldigt kladdig och blev lite förtvivlad när hon inte fick bort degen ifrån fingrarna så där fick man rycka in lite. Jag tycker inte heller om kladdiga degar men vad skulle jag göra det var bara till att få bort degen från hennes fingrar och mjöla till hennes händer  lite.
   

    
Efter utbaket som tog sin lilla tid så skulle det penslas. Det är ju jätteviktigt att alla de små får göra varje moment även om man skulle vilja skynda på det lite genom att fixa det själv

      
Bullarna blev jättefina och barnen var jätteduktiga. Men Marie hade världens tålamod, Det var tur att Jonna och jag hade glöggen att luta oss emot.

Efter bullbak och godistillverkning så var barnen lite hungriga. Marie ställde sig och fixade lite plättar åt dom. För sedan var det dags att börja med godispåstillverkning. Vi var ju tvungna att ha någon form av påsar att ha godiset i.
 
 
Efter allt stök i köket så var nog barnen trötta på att styra där och ville bara leka

När vi hade plockat ordning i köket så blev det fika med nybakade saffransbullar.
Efter det så var det dags för oss att åka hem.

Kommentarer
Postat av: jonna

ÅÅÅ.. så söta dom är dem små liven.. Hehe detta ska vi nog ta och göra om eller vad säger du Annelie..

2008-12-17 @ 11:39:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0