Vår julhelg

Vi började morgonen med grötfrukost och paketöppningBarnen fick öppna ett varsitt paket.
Therese fick ett dataspel, Dennis fick en cd-skiva och Cajsa fickMy little pony.
Vi fikade på dan med mamma och Totta och barnen fick julklappar av dom. Cajsa fick en docka som kan jollra Tesen o Dennis fick pengar.


Sara och Koffe kom till oss för att äta julbord, och när vi hade ätit oss proppmätta så delade vi ut julklappar.
´  
   

Alla var helnöjda med julklapparna
 

Nu är julen över och Sara o Koffe har åkt till Teneriffa så Chili bor hos oss nu i en vecka. Jag har precis blivit färdig med hennes nya tröja. Titta så fin hon blev.


En arbetsvecka

Den här veckan har varit full med upptåg. I måndags hade jag ju den lilla episoden av dammsugare. Cajsa var ju då med Sara och bakade pepparkakor

På tisdagen så hade vi julfest på jobbet, så då kom Sara till mitt jobb med Cajsa för att hon skulle vara lucia.

Therese var också med. En kompis till Tesen och två andra barn. Och det var ju tur att det var flera för Cajsa tröttnade snart. Hon hade varit vaken sedan halv sex så jag förstår om hon var trött.
Vi hade en tomte också under kvällen som delade ut paket från företaget till våra brukare. Cajsa hjälpte till att dela ut när Tomten sade namnen.
 
 Hela kvällen var lyckad och alla var nöjda. Cajsa somnade direkt vi kom hem

Efter en full arbetsvecka var det dags för helgens bravader. Det var dags för det årliga julbordet. Vi har ju bara varit två år men vi ska försöka att det blir tradition att åka varje år. Förra året var vi på Getå och i år blev det Söderköpings brunn.
Ja med Marie o Micke förstås.
Vi började lite smått hemma med cider och Asti. Och fortsatte på brunn. Vi tänkte ta dagens drink, men som tur var så frågade vi innan vad den innehöll, och jag tror att det var tur att vi frågade. Den innehöll Gin och Julmust, låter inget gott så det beställde vi inte, men jag ska nog prova en sådan innan helgerna är över. Vi beställde istället en varsin P2 och den var god. Det kan jag tänka mig fler gånger.
Jubordet var i varje fall jättebra, helt klart godkänt. Till och med Jansson var god, lite lös kanske men smaken var det inget fel på. Men den jag har på julbordet är mycket godare. (det är inte jag som gör den utan det är Marie)

Efterättsbordet var också godkänt, det fanns marängsviss, äppelkaka med vaniljsås, ris a la malta, ostkaka med grädde o sylt samt apelsintartlett. Vi sidan om fanns det ett godisbord och lite snett till vänster ett bord med ost o kex.

Man kände sig som en uppstoppad gris, men det försvann snart. Vi åkte hem till oss och satt o pratade lite. Marie o Micke åkte hem och jag gick lös på pepparkakor med ädelost.

Denna dagen ett liv

Denna dagen blev inte som jag trodde. Jag hade planerat att åka till Citygross och handla och sedan ta en liten tripp runt rusta och affärerna där runt omkring. Sara skulle ju baka pepparkakor med Cajsa, Erik och Elias så jag hade sett fram emot en barnledig dag med handling lite tillagning av julmat och städning.
Det började inte bra. Conny ringde för att höra om jag behövde bilen  hela dagen för det skulle släckas en tvåa från besiktningen. Problemet som då uppstod var att bilen skulle ha varit på besiktingen för ombesiktning senast den 12 december och det var i fredags, så jag har kört olagligt sedan dess, inte kul!!!
Bilen hämtades och skulle åtgärdas fram emot kvällen för att åka till besiktning imorgon tisdag. Alltså stod jag utan bil. Alltså inget Citygross, för bussen hade jag ingen lust med.
Jag ringde mamma för att kolla om jag kunde åka med dom till centrum så jag fick hem lite revbenspjäll, och det fick jag förstås.
Jag började fixa lite med disk och tvätt och skulle gå in för att bädda. Då visar det sig att Cajsa har roat sig med att dricka julmust i sovrummet så jag hade det i sängen. Det måste ha hänt i helgen för det var íntorkat. Så det blev renbäddning och det blir ju fint. Det händer massa konstiga saker som ingen vet något om när jag är på jobbet.
Meeeeeeeeeeeen så tråkigt att bädda rent.
Disken var ju inte heller så liten, men Conny hade nog försovit sig. Han brukar skylla på det när han inte vill diska på morgonen. Det är det värsta jag vet att komma upp på morgonen och se massa disk och det vet han så han brukar alltid ha någon form av ursäkt när han inte orkar diska på morgonen.

Sara dök upp för att hämta Cajsa och de gick iväg.  Jag började klä på mig och gick till mamma. Jag handlade på ICA, Jag såg i bladet att de sålde DVD-spelare så jag tänkte att en sådan ska jag köpa och sen var det en annan sak som jag också såg i bladet. Men inget av de hade dom fått in ännu.

Det kan göra mig fruktansvärt arg att de har saker i ica bladet som kom igår men de har inte fått in varorna ännu. Fyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy. Kunde ju likagärna handlat på Willys, tänkte först ställa vagnen och gå därifrån. men jag hade ju en platta öl i vagnen så det gick ju inte. Så jag handlade färdigt och gick ut till mamma och Totta i bilen. Köpte en varsin smultronbiskvi till dom först.

När jag kom hem så satte jag på ugnen och förberedde spjällen.  In med spjällen och så på dammsugaren. Jag lyfte upp allt löst som stod på golvet och började dammsuga. Dammsugaren gick igång men inget hände, gruset och dammet låg kvar på golvet.
Jättekul?
Jag öppnade dammsugaren, tömde dammsugarpåsen den var inte full men jag tänkte att det kanske blir bättre om jag gör det. Plockade ihop den igen och satte igång den, men det hände ingenting.

Då blev jag ganska frusterad och ringde Conny(inte för jag vet varför jag ringde till honom men då fick jag gnälla av mig lite) Han sa bara jaha vi får köpa en ny någon dag. Meeeeeeeeeeeeeeeeeeen det var ju NU det var grus på golvet. Jag tappade då kontrollen helt, lyfte upp dammsugaren för att sedan släppa den i golvet, eller kanske man kallar det för kasta. Den fungerade ju inte bättre för det så då kastade jag ut den på ¨gården och skrev ett SMS till conny att fixar inte han en dammsugare blixtsnabbt så går hans öl samma väg. Jag knöglade ned dammsugaren i en sopsäck och kastade den återigen på gården. Därefter lät jag allt stå kvar på bord och diskbänk, och satte mig i soffan och stickade.
Då knackade det på altandörren, utanför stod Conny med en ny dammsugare. Han kopplade ihop den och började dammsuga. Efter ett tag tog jag över och sedan ställde jag tillbaka allt på sin plats. Frös in spjällen och satte mig i soffan med stickningen. Då började han att diska så imorgon bitti har jag ingen disk, jag har ett nystädat golv, men fortfarande ingen bil.


Julbak o Godistillverkning hemma hos Jonna

I dag har Cajsa och jag varit med Marie hemma hos Jonna och bakat lite. Jonnas barn Albin och Cornelia var också med förstås. Vi började med att sätta degen till saffransbullarna.
    
Degen blev klar och sattes på jäsning. Vi var ju tvugna att sysselsätta barnen med något så det blev lite julgodis.
Det blev Rocky Road. Det är smält blockchoklad med marsmallows, hackad mandel och dumlekola man blandar allt och lägger i en bakplåtsklädd form. När det har stelnat så skär man detta i tunna bitar och det blev jättegott.
   
 
Det var ganska gott att slicka av slevarna som vi hade använt till Rocky Road. Vilken tur att vi hade flera slevar i grytan.
 
När degen hade jäst färdigt så var det dags för utbak. Cornelia tyckte att degen var väldigt kladdig och blev lite förtvivlad när hon inte fick bort degen ifrån fingrarna så där fick man rycka in lite. Jag tycker inte heller om kladdiga degar men vad skulle jag göra det var bara till att få bort degen från hennes fingrar och mjöla till hennes händer  lite.
   

    
Efter utbaket som tog sin lilla tid så skulle det penslas. Det är ju jätteviktigt att alla de små får göra varje moment även om man skulle vilja skynda på det lite genom att fixa det själv

      
Bullarna blev jättefina och barnen var jätteduktiga. Men Marie hade världens tålamod, Det var tur att Jonna och jag hade glöggen att luta oss emot.

Efter bullbak och godistillverkning så var barnen lite hungriga. Marie ställde sig och fixade lite plättar åt dom. För sedan var det dags att börja med godispåstillverkning. Vi var ju tvungna att ha någon form av påsar att ha godiset i.
 
 
Efter allt stök i köket så var nog barnen trötta på att styra där och ville bara leka

När vi hade plockat ordning i köket så blev det fika med nybakade saffransbullar.
Efter det så var det dags för oss att åka hem.

Ny vecka med nya friska tag

Fick klagomål från hyresvärden att vi hade för mycket löv på tomten på framsidan. Fattar inte varför de gnäller vi har inga träd, jag sa till honom att till nästa år får de ta bort deras träd som släpper löv så det blåser över på min tomt. Jag bad i varje fall Dennis att ta bort dom så skulle han få en liten slant.
Conny såg hur uttråkad Dennis  blev så han fixade det själv. med lite  hjälp av en kompis
Cajsa fick nya bakkläder som hon ville ta på sig direkt. Nu hade vi ju inget att baka för tillfället men det måste vi ju fixa.
Ska hem till en kompis på söndag med cajsa så hon får väl ta med sig kläderna då.

Sara kom över en sväng och genast så skulle det mätas styrka. Cajsa blev lite avundsjuk så hon fick vara med lite hon också,      
Ja Dennis visade att han är starkast av dom. Sara kom på ett jättebra sätt att damma mina lister, men för Dennis del kanske det inte är så bra


Dennis har praktik den här veckan. Han är på Himmelstalundsgymnasiet, Det är anläggning, trädgård tror jag det heter. Han trivs jättebra och vill verkligen komma in på den utbildningen. Han tycker om kroppsarbete och då är nog den utbildningen jättebra för honom. Idag fick jag en present av honom. Ja jag såg den redan igår men trodde då att det var något som Conny hade fått på sitt jobb, men det visade sig att Dennis har gjort den på skolan.

Visst är den fin, han blev jätteglad när jag talade om för honom hur fin den var och hur glad jag blev.

RSS 2.0