Luciafirande på jobbet

Luciafirande på jobbet. Klart man ska dit även fast man är ledig. Vilken idiot!!!!!
Men men Cajsa tycker att det är jätteroligt i varje fall och det var faktiskt trevligt. Hämtade Cajsa på skolan vid 12 och åkte hem för att hon skulle byta kläder. Jag köpte ett par stövlar med klack i julklapp till henne men hon fick dom idag hon blev jätteglad de matchade hennes nya kjol.



Vi åkte till jobbet och Jonna var där med Albin och Cornelia så det blev ett litet luciatåg. Innan det var dags så lekte dom lite. Det blev långdans genom båda lägenheterna.



När alla brukarna var på plats så var det dags för de små att byta kläder och det skedde med mycket fnitter. Vi fick hjälpa till lite och hålla melodin men annars var de jätteduktiga. De sjöng Sankta Lucia och Stalledräng och sedan i ett hus vid skogen slut. Just det Blinka lilla stjärna med. De sjöng Sankta Lucia när de gick ut också. sedan var det dags för min lilla charad. Marie hade fixat en kjol åt mig så jag sprang omkring lite i och vi spelade på ukulele och sjöng. Det var populärt. Vi fick tårta också, hemmagjord den var jättegod. Barnen fick turas om att hålla den rätt ska vara rätt.




   

  

Ja det var den dagen. Lite synd att de inte har luciafirande i cajsas 6-årsgrupp. Guuuuud vad jag saknar dagistiden. När man var på luciafirande och andra roligheter. Gårdsfesterna var också trevligt. Ska bli intressant att se hur det blir när Cajsa börjar skolan på riktigt om det blir pysselkvällar och dylikt. Den som lever får se


Den årliga glöggaftonen

Så var det återigen dax för den årliga glöggaftonen hemma hos Marie på Frans Mans backe. Jobbade till 16 så det blev lite körigt. Som tur var så hämtade Tesen Cajsa från skolan så det momentet slapp jag. Kom hem slängde mig i duschen och började att sminka mig. Den nyinköpta klänningen glittrade i sovrummet och nedanför glittrade det också för den släpper glitter. Sara har haft den hemma och tvättat den men den släpper i varje fall. Den är jättefin och satt perfekt som jag tycker i varje fall.


I varje fall så tog jag på mig klänningen och den satt ju som sagt jättebra. Jag packade ihop det jag skulle ha med mig och gick ut till parkeringen. Jonnas Danne skulle skjutsa oss till Marie. Vi var först på plats så vi fick en varsin drink och det satt ganska bra. Efter en liten stund kom resten av glögggänget. Det var Anne-Marie, Ingemo, Ewa och Ewas dotter Maria.

Glöggen kom fram och även frågesporten. Marie försökte hela dagen att lura i mig att vi skulle gå tipspromenad men det gick jag inte på. Vi delades in i två lag och satte igång.




Koncentrationen var total. Däremot blev det problem när Bag in Box skulle öppnas, men Anne-Marie fixade det
galant, jag tror att även hon hade vissa problem till att börja med

Efter frågesporten som vanns av Ewa, Maria och Ingemo så förflyttade vi oss till salongen och fick där smaka diverse delikata små saker. Vi var väldigt nöjda och mer dricka blev det.







Ingemo och Anne-Marie åkte hem vid 22 ungefär (jag tror att det var den tiden) Vi fortsatte att dricka och lyssna på musik. Vi var väl uppe och dansade lite också. Så Marie lilla hus är fullt med glitter och då menar jag fullt för så fort jag rörde mig eller satte mig någonstans så lossnade det lite glitter.

Vid 0200 skjutsade Mike oss hem. Han är guld.

Dagen efter hade nog Marie fullt upp med att få bort allt glitter. Jag släppte nog lite i Mikes bil också. Så då var den julpyntad.

Cajsas disco

Det var dags fär Cajsas första disco. Sara var snäll och köpte kläder till henne så hon skulle vara lite tuff, själv har jag inget tålamod att springa och köpa kläder. Cajsa var nöjd och den rosa kappan ifrån Anna-Vera blev pricken över i.







När vi kom fram så blev det kiosken direkt. Hon träffade några klasskamrater där och skulle väl dansa med Billy men det blev inget med det så hon dansade själv. Hon  hängde lite med sexorna också det tycker hon är kul.


  
 

Cajsa har ju varit lite krasslig de senaste veckorna och haft mycket ont i magen så hon orkade vara kvar till halv sju. Då åkte vi hem och hon somnade direkt.

Dennis öppet Hus

Har ju precis glömt bort att skriva om Dennis Öppet Hus dag på Himmelstalundsskolan. Åkte dit med Mamma och Sara. Vi gick runt och tittade på grödorna och käkade hallon det var jättegott. Vi möte upp Mike och Marie och shoppade loss. De sålde hemmagjord saft, sylt och gele. Vi köpte massor. Det fanns även blommor och lite annat men vi var ju bara intresserade av det som man kunde äta eller dricka.

Himmelstalundsskolan har öppet en affär varje torsdag eftermiddag då de säljer äppelmust, äppelglögg och lite blomster korgor och dylikt.
Tänkte beställa lite nu till jul. Deras äppelmust ska vara jättegod. Jag tog lite bilder på Dennis när han försöker att koncentrera sig på räknandet. Som sagt vi handlade ganska mycket.
Han passade även på att visa sitt favoritfordon.





RSS 2.0