Helg igen.

Gårdagen är inte så mycket att orda om. Jag hade ingen direkt fart till någonting. Det blev lite plockande och diskande. Och lite sitta vid datorn och spela Betapet. Tesen var snäll och dammsugade i vardagsrum o kök. Det var lite stökigt efter torsdagkväll. Lite chips o ostbågar  på golvet.

Det var ju inte speciellt roligt att komma upp på fredag morgon och se röran men men.  När jag hade lyckats att få i mig lite kaffe och städat av lite så var det matfrågan som var det stora samtalsämnet.
Tesen o jag bestämde att vi skulle gå in till Hageby Centrum o köpa det nödvändigaste. Ville bara vänta in min halvsyster Lena  och hennes dotter Erica först. Hon var på väg från Avesta och skulle låna ett garaget utav min granne. Och självklart ville jag träffa henne och se monsterbilen igen. Den bilen klämde jag mitt lillfinger i år 2007, det glömmer jag aldrig.

  

Alltså 2007 när Lena kom ned med sin fina Mustang, importerad från USA så blev ju jag alldeles till mig bara att den var röd blev jag förälskad i. I varje fall så skulle jag då åka med till Hageby Centrum bara för att få åka i bilen. Mamma fick ta hand om Cajsa. Min man har alltid klagat på att jag smäller fruktansvärt i bildörrar så jag tänkte att nu måste jag ta det lugnt så inget händer med bilen. Så när jag smällde igen bildörren så lyckades jag sätta  mitt lillfinger emellan för att så att säga dämpa smällen. Lena låste bilen och jag satt fast med lillfingret. Jag bad henne öppna bilen igen och skjutsa mig till vårdcentralen. Det gjorde hon och sedan så åkte de tillbaka till HC för att shoppa lite och jag satt hos farbror doktorn och hade ont i mitt finger. Det var alltså historien om hennes monsterbil.

Även idag fick Cajsa vara hos mormor när Tesen o jag skulle gå in till Centrum och handla. Det gick bra sånär som på skoskav för mig.

Men nu var det ju lördagen jag skulle skriva lite om. Lena och Erica skulle till stan för lite shopping och frågade mig om jag kunde skjutsa dom och sedan hämta dom och det gjorde jag. Lena tyckte att jag kunde köra monsterbilen till stan men där gick gränsen. Skjuts kunde de få men inte i monsterbilen. Jag har ju fler fingrar för att inte tala om tår som kunde fastna överallt. Så jag skjutsade i min bil.

Connys jobbarkompis Jocke kom in med sin dotter Frida så hon badade med Cajsa. Lotta och Mattis kom också förbi. Så det blev fika och bad. Jag hade varit och köpt massa fikabröd och sedan så bakade Tesen kladdkaka, och Jocke hade med sig glass så det blev riktigt mumsigt. Vi badade och fikade mest hela dagen. Mattis o Dennis valde tv-spelet de tyckte att det blev för rörigt i poolen.

   


Klockan gick och även de åkte hem. Cajsa var lite gnällig och sa att hon mådde illa. Så vi valde hon och jag att ligga på soffan med altandörren öppen. Hon låg och gnällde lite hela natten.
På morgonen såg hon lite blek ut och ville bara sitta i mitt knä, jag tempade henne och då hade hon 38,5. Hon gnällde lite över huvudvärk så hon fick en halv panodil och lade sig på soffan.

Söndag morgon var jag  borta och handlade melon till henne och när jag kom tillbaka hade Jocke o Frida kommit. Frida ville bada så Cajsa gick också i poolen men gnällde hela tiden över huvudvärk så hon fick gå upp. Hon lade sig på soffan och somnade direkt. Sara o Koffe kom förbi så Sara fick underhålla lilla Frida. Cajsa sov en bra stund så jag tempade igen och då hade hon 39,3 

Lena kom förbi för att hämta bilen och säga hej då. Nu dröjer det ju ett år till nästa gång. Men jag sa åt henne att skaffa Facebook så vi kunde chatta lite. Jag kände att jag var ju tvungen att sitta lite i bilen i varje fall. Så jag passade på när Lena skulle röka. Hoppas att hon skaffar facebook. Kanske skulle säga åt Stefan med att fixa det. Stefan är min halvbror i Avesta.


Conny kom hem och jag åkte o hämtade pizza det är ju jättenyttigt men vi tänkte att det kanske vi kunde få Cajsa och äta men det gick inte bättre med det. Hon somnade igen och vaknade och kräktes. Jag tempade igen och nu låg det på 39,5.
Tempen steg till 40,1 så det blev att mata med panodil. Vi fick ligga på soffan med fläkten. Hon sov från 23,30 fram till 04,00 då hon vaknade och drack för att sedan somna om igen.


SANGRIA

Den tråkiga tisdagen försvann men jag hade känning av den i två dagar tror jag. Dagen efter hände inte så mycket. Vi var och handlade det är ju det vanliga nöjet. Jag verkligen älskar att handla. Det blev bärs och Sangria bland annat. Jag har ju lovat att bjuda in grannen på det.

Torsdag,så var det dags för grannen att komma in. Tänkte att det blir ju inte så sent eftersom både Conny och Carina skulle jobba dagen efter. Johan o jag är ju lediga lite till. Jag förberede Sangrian för den blir bäst om den får stå och dra lite. Jag lagade lite mat också. Dennis skulle käka grillade revbenspjäll, Cajsa grillade kycklinglår, Tesen och jag käkade blodpudding det är vår favoriträtt för tillfället. Conny fick kokt torsk och äggsås så han var helnöjd.
Men som sagt kvällen skulle ju inte bli så sen eftersom de skulle upp i morgonbitti.

Grannarna kom in och hade Jonna med sig. Hon gick in till Cajsa så det var i rummet. Jag gjorde i ordning den första litern med Sangria, fyllde på is och sockerdricka. Den litern gick ganska fort att tömma. Johan o Conny drack öl, så Sangrian fick Carina o jag ha för oss själva

     

Vi satt där och pratade och Josefina kom hon med. Vi hällde upp lite chips och ostbågar och fortsatte vårat tjatter på gården. Litern tog slut så jag gick in för att fixa en till. Johan blev lite imponerad av Dennis hemmagym så han satt där och pressade lite. Carina gick också ned en sväng för att pressa, det var ju roligt.

Tesen var inne hos Jessica o Johanna och tittade på film. När även den andra litern var slut så fick vi se att klockan hade klivit över midnatt närmare bestämt så var den 1. Det skulle ju inte bli så sent. Sånt som händer för mig och Johan är det ju inga problem men de andra hihihi. Det är ju självförvållat.

En tråkig dag

I dag har jag latat mig hela förmiddagen mest legat och funderat på varför man inte har löständer.  Det är dax för tandläkaren i dag eller rättare sagt tandsköterskan för tandläkaren har jag inte bestämt träff med ännu. Det tar emot varje gång och jag brukar ringa återbud. Man kan få akuta magsmärtor eller feber eller något liknande. Det går så bra så. Men nu kände jag att det fanns ingen återvändo så det var bara att ge sig iväg.

Det gjorde fruktansvärt ont och jag vet inte om jag tänker gå dit någon mer gång. Hon pratade om ett hål som jag har och att det kanske behöver  rotfyllas och att det inte skulle göra ont. Men det tror jag inte på att det inte gör ont alltså Jag tycker det räcker med att dom är i munnen och petar. Jag kunde inte äta något på flera timmar och då tog hon bara tandsten idag.

När jag kom hem så ösregnade det  så Dennis kom till bilen och hämtade mig med paraply. Cajsa den lilla grodan hon var i vattnet. Fast nu får vi nog börja kalla henne för delfin  istället för hon är mer under vattnet än över.

    

   

Barnbarnens bad

Idag var det besök för hela slanten. Staffan kom med Gabriella o Nora. De hade varit ute och gått en sväng och ville komma och fika lite. De lekte med Cajsa och vi fikade på gården. Staffan skulle gå hem en sväng och hämta vagn och så. Då ville barnen bada så det var bara att klä om och hoppa i. Nora den lilla badkrukan satt i mitt knä i vattnet och vågade inte ställa sig på botten så hon hoppade i och ur hela tiden.

  

Frida ringde och ville komma över med Ebba så jag sa att vi badade så de skulle också komma. Det var väldigt livat i poolen. Ebba var väl lite larvig hon också till att börja med så Frida fick byta om. Nora nöjde sig ju med att jag var i vattnet men det gjorde inte Ebba. När Frida kom i vattnet så var det fullt krig.

    
 
   

Staffan gick hem med barnen och vi andra eller rättare sagt Frida och de små fortsatte att bada.
Det var lite kurr i magen så vi åkte till Hageby Grillen och hämtade mat. Jag ångrade mig självklart i samma stund som jag hade ätit upp pizzan men det är ju som vanligt. Kvällen började lida mot sitt slut och Frida o Ebba åkte hem.

Cajsa Fredag

I dag var det dags för Cajsa att komma hem från Arboga och det var ju lite skönt det blir ju tomt när hon åker. Jag åkte med mamma och handlade för jag kände mig lite osäker på bilkörning så det var  bättre att ta det säkra före det osäkra.
När vi hade handlat så åkte vi hem och jag diskade och plockade lite. Gjorde klart allt med poolen också förståss. Cajsa
och jag skulle ju bada när hon kom hem

Nu kom Cajsa hem och vi fikade. Jag hade köpt Opera tårta till oss och Banan-bakelse till Stefan, han tål inte nötter och kan därför inte äta marsipanen som är på tårtan. När vi hade fikat så skulle vi bada. Det var lite varmt i vattnet så det var på håret att det gick att bada. Men vi gjorde det ändå. Man fick passa på att resa sig upp när det kom en vindpust, då svalkade det lite.

  

Man blev ganska trött av att bada i det varma vattnet, och Linda gav upp först, sedan blev det jag. Jag tror att det var Stefan som låg i längst. Ett under att Tesen klev i överhuvudtaget.



Linda o Stefan gick till Leif o Anneli strax efter att Conny hade kommit hem. LInda hade jobbat natt och inte sovit så många timmar så hon var ganska mör. Precis när dom hade gått så kom Sara o Koffe och satt ett tag. Sedan började vi med maten. Vi skulle grilla men det blev så sent så det blev stekt kött med pomme. Jag tänkte ta lite Sangria men det kändes lite onödigt för tillfället så den får stå kvar till ett annat tillfälle.

Det var i varje fall skönt att Cajsa var hemma igen. Hon hade mycket att berätta så se på TV var lite svårt, jag fick vänta med det till hon hade somnat och det tog tid.

SÖDERKÖPING igen

I dag på förmiddagen hände inget speciellt det var matlagning och det vanliga disk och lite plock.  Kände väl av gårdagen lite, det blev inte så mycket dricka men tillräckligt tydligen. Vid ett-tiden kom Marie o Micke och hämtade mig vi skulle luncha i sörping. Det var sååååååååååååå länge sedan som jag käkade tapas så vi styrde mot La Uva.
Vi satt vi bordet på uteserveringen och väntade men förgäves. Det stod på en skylt att man skulle komma in och beställa så det gjorde vi.

Vi beställde en meny med tillägg och till det en karaff Sangria. Det var gott, jag har aldrig druckit det förut men det var helt OK. Så det var bara att gå på igen. Frågan är om yrslan  från igår hade släppt riktigt. Jag kände nog att den kom tillbaka ganska fort. Men men. MIcke käkade dagens lunch. Vi satt där länge och väl och käkade man ska äta tapas i lugn och ro. Det är ju så trevligt att sitta och glo på folk också, dom har några original i sörping.

   

Vi satt som sagt ganska länge och åt. Vi gick därefter en sväng på stan det var ganska skönt att röra på sig efter maten. Bl a var vi inne på en klädaffär där jag provade alldeles för små kläder, genomsvett var jag så det rann i pannan, men jag hittade inget direkt i min storlek som blev något hallelulja moment. Men mycket snyggt fanns det men i fel storlek förstås. Så storleken måste jag nog göra något åt tror jag, vi får se.

Vi rörde oss ned mot slussen och satt oss på en ny restaurang. Det blev Sangria där med.  Börjar få smak på Sangria nu. VI hade fin utsikt mot kanalen så även där kunde man sitta och glo på folk.

   

Den karaffen tog ju också slut och då funderade vi väl på att kanske ta en till men vi gick över på drink i stället.
Marie tog en Mojito och jag en jordgubbsmojito. Micke beställde vatten men han fick inget.  Lite synd om honom.


När vi hade druckit upp så var det dags att åka hem. Vi var först inne på godisaffären med det stora urvalet. Hade inte en tanke på att fota där för jag blev så exalterad av allt godis. Jag köpte 1,5 kilo. Bland annat chokladdoppade popcorn, det var faktiskt gott. När jag kom hem i varje fall så pratade jag lite med conny och grannen Johan som var inne. Men jag kände ganska snabbt att det var bättre att jag gick och lade mig. Så det gjorde ja.



Tack Marie o Micke för en jättetrevlig dag


SÖDERKÖPING

Onsdag var Tesen o jag på smultronstället i Söderköping, Vi åkte iväg strax före lunch och det var precis lagom tid. Vi kom dit precis före broöppningen så det var skönt. Den öppnas varje hel- och varje halvtimme och då kan det nog bli att man får stå ett tag och det är ju inte så kul. När vi kom fram så fick vi stå i lite kö men det var bara 10 minuter max.
Det är ju alltid svårt att bestämma sig vad man ska äta. Det borde finnas skyltar utanför så man kan titta lite medans man står i kö eller också på deras hemsida.

Förra året när vi var där så tog Tesen Colosseum. Det var ungefär 5 liter glass och  massor med frukter. Den kostade över 300 kronor och då var det så att om man klarade av att äta upp glassen inom en timme utan hjälp av någon annan, så bjöd dom på glassen. Tesen försökte med stupade när det var 10 minuter kvar. Då hade hon en tredjedel av glassen kvar men det var stopp. Det gjorde inget det var en kul grej. De har slutat med det erbjudandet nu, folk mådde så dåligt och andra kunder blev tydligen lidande när glassen var nere och vände. Jag frågade henne om hon ville ha den i år igen men det ville hon inte.




Tesen tog efter mycket om och men glassen som heter Vesuvio, det ryker om den. Och det brukar vara Connys favorit, nu var ju inte han med. Jag tog en glass som heter Euro och den var inte fy skam. Banan och chokladglass med mandarinklyftor skivad banan och chokladsås. Jag vet inte om det var något mer i den men god var den. Tesen drack coka cola till och jag tog en kaffe. Det är faktiskt gott med kaffe till glass.





När vi hade käkat upp glassen så kände jag mig som en uppstoppad korv, så gick vi till slussen för att titta lite. Tesen tyckte att det var intressant att se på. Vi stod där ett tag i solskenet och det var riktigt skönt. Många fina båtar såg vi.
     

   



Vi gick en sväng i Söderköping. och sedan var det dax för hemfärd. Ingen broöppning nu heller Vilken tur vi har. Vi svängde in till Marie o Micke på vägen hem. Vi bestämde att vi skulle till Stegeborg och käka på kvällen. De har vildsvinsbuffé på onsdagar i juli där. Så jag ringde Conny och talade om  vad vi skulle göra och han tyckte väl att det var ok. Jag åkte hem och styrde lite o Conny kom hem vid 16. Marie och Micke dök upp ungefär en halvtimme senare.
När vi kom ned till Stegeborg som kändes som att vi hade åkt till världens ände för det var väldigt krokiga vägar, då i varje fall så beställde Marie o jag en varsin Strawberry Daquiri, sexor.



Efter lång väntan så kom de med våra FÖRDRICKAR (skulle ju fotat innan jag började dricka men det glömde jag bort)då hade Conny o Micke börjat röra på sig för att hämta mat. De kom in i Martini glas och smakade som om det bara var jordgubbsvatten och is. Inge bra alls. När servitrisen kom in så frågade hon om de smakade bra och Marie svarade nej och förklarade att så här ska det inte varken se ut eller smaka. Servitrisen blev lite förnärmad och gick iväg. Hon kom tillbaka efter ett tag och bad om ursäkt. Bartentern hade inte klarat att göra dessa drickar ordentligt så de beklagade och bjöd på drinkarna. De kostade 100 kronor styck så det var ju bra. Maten var god vi åt två gånger inte Conny men han hade magen full med kålpudding som han hade i matlåda. Efterrätt skulle ingå i maten och det bestod av blåbärspaj med vaniljsås. När hon kom in med detta så var det Hallonpaj med vanlijvisp så det var besvikelse nummer två för kvällen.
Efter maten så åkte vi hem till oss och satt och tjattrade lite


I dag har Cajsa åkt till Arboga

Idag var det dags. Cajsa har åkt till Linda i Arboga. Linda o Stefan har varit nere  hos Leif o Anneli över helgen och idag skulle de åka hem och ville ha Cajsa med sig, och hon ville förstås. Väntan blev väldigt lång för Cajsa så vi bestämde att vi skulle gå till mormor och vänta. Hon ska bara vara borta till fredag  men packning går det åt i massor. Hon har massor med ombyte med sig och sin lekdator förstås.

 
 
Hon bor ju bara ett stenkast ifrån, och Cajsa ville visa mig hennes rum som hon har hos mormor. Det har hon inrett med dynor ifrån hammocken och ett bord där hon kan sitta och äta.


Jättefint tycker jag och även hon. Nu är ju mormor orolig över att Cajsa ska tro att det går att komma ned och sova där på riktigt. Så hur mormor ska komma undan där vet jag inte och det är ju hennes problem.

Linda o Stefan kom dit efter ett tag så var det dags att lasta in barn och packning i bilen. De bestämde att Cajsas cykel skulle följa med och då blev Cajsa jätteglad, då kunde ju hon och Loke cykla. Loke är Stefans systerson, Cajsa är lite kär i honom tror jag.

    

Jaha då var det dags många kramizar och mycke vinke vink.

Och vad hade vi mer hittat på när vi var i Norrköping era rackare.



Fick precis bildbevis från Arboga. De är nog lite kära de unga tu.
 

Själv har jag lagat mat. Det blev kålpudding till Connys förtjusning. Jag har också hunnit med lite shopping på HC och ett litet bad i poolen. I morgon är det dags för smultronstället. Tesen o jag ska dit i år igen. Conny hade önskemål om att få följa med och det kanske han kan få. Vi får se imorgon. I händelse av regn så blir det givetvis inställt.

Min tredje vecka

Den här veckan började med regn, men man fick så mycket sol förra veckan så det känns som om man skulle klara lite regn nu. Det som brukar vara bra med regn är ju att man hinner med mer här hemma. Men inte jag, det är så tråkigt att städa så inte ens regnet kan få mig att börja med det. När det är sol så vill man ju vara ute i det vackra vädret och när det regnar så ska man ju ligga och läsa en bra bok eller något liknande.
Det är ju tur att jag har en bärbar dator när det är dåligt väder. Jag har ju ungdomar som vill använda datorn och nu är ju inte det några problem eftersom jag har en egen.

Måndag och tisdag flöt på ganska bra, måndagen var jag på vårdcentralen med Dennis, han hade en knöl bak i nacken och ont i ett öra. Det visade sig vara öroninflammation och knölen var troligtvis en svullen lymfkörtel.
Tisdag gjorde vi inget speciellt mer än att förstöra pengar. Det blev en sväng till ÖB bland annat.
Onsdag så var det dags för Dennis att åka till Borlänge på Dalecarlia cup. Det regnade hela tiden och gick inte så vidare för dom. De har vunnit cupen två år irad men i år fick de vika sig och vann två matcher och förlorade två.


Onsdag kväll var jag med Sara på Vårdcentralen, ja på Jouren nere vid Folkets Hus, hon har blåsor i munnen och kan inte äta så  stackarn, hon fick något gurgelvatten så det bedövar i halsen så nu kan hon äta. Hon började med Mc Donalds, det kanske inte var det bästa valet men hon sa att milkshaken var väldigt god när det rann ned i halsen.

Torsdag och fredag har jag mest shoppat, det har blivit lite allt möjligt. Conny gnäller om att frysarna måste tömmas så jag köpte inget till frysarna utan nu blev det lite kläder till mig och badleksaker till Cajsa, en liten vit råtta blev det med så nu har hon en vit och en svart, ja inte riktiga  råttor förståss.


I dag fick jag se bild på mitt lilla barnbarn. Sara och Koffe  har varit på ultra. Jag skulle kunna sätta ut bilden här eftersom jag fick en egen, men Sara har nog det på sin hemsida eller också inte. Men det är ju hennes barn så hon får ju bestämma om barnet ska exponeras på webben eller inte.

Lördag var det inte heller så vidare vackert väder så vi gjorde väl inget direkt då heller mer än att shoppa. Tesen var inne på Juvelen och hittade ett par örhängen som hon ville ha så dom lade hon undan.
Dennis kom hem och han var på bra humör och hade köpt en liten present till familjen Det var en mussla med pärla i glas.


Söndag så åkte Tesen och jag till kyrkogården för att göra ordning på pappas grav. Vi fick åka till plantagen och köpa blommor först, det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, de blommorna som jag tänkte fanns inte just nu så det blev vit lobelia och röda rosor. Tesen bestämde det.  Tesen hämtade sina örhängen idag också.

Det blev så fint så. Det får man vara nöjd med. Ska försöka vara ute i lite mera god tid nästa år så det blir som jag tänker. Nu var det ju tur att Tesen var med så det blev lite ordning. Jag har lite svårt att tänka om när inte det finns som jag tänker. men nu gick det  ju bra.

När vi kom hem så hade Conny börjat med maten. Köttbullar sås och potatis. Mums. Vi badade lite medans vi väntade på maten, Solen visade sig ju  så det är ju klart att man hoppar i vattnet då
   
Vi käkade och sedan fick vi lite besök så jag fikade lite. Nu ligger Conny o Cajsa. Dennis är ute och Tesen sitter vid datorn i köket. Regnet kom precis tillbaka. Kan inte påstå att jag hade börjat sakna det ännu. Regnet är som en objuden gäst just nu

En lugn helg

Den här helgen har varit ganska lugn. I fredags när vi kom hem så käkade vi lite och vi lade oss tidigt.  Lördag så gick Cajsa och jag o hälsade på  hos mormor o morfar. Cajsa talade om för morfar att hon tänkte flytta dit hon  hade bott hos oss tillräckligt länge nu så det var dags att flytta. Cajsa stannade hos mormor när jag skulle handla. Efter handlingen skjutsade jag Dennis till fotbollstränningen och Sara hämtade Cajsa hos mormor. Hon har inrett i förrådet på gården hos mormor så det är dit hon tänkter flytta. När vi kom hem så käkade vi och efter det så satt vi mest och  hängde.
Då kom vi på att vi skulle lura in Carina Olander. Conny väntar på att han ska få kasta i henne i poolen.
Vi lade kaffekoppar i poolen och så ringde conny till henne. Koppar i pool måste ju bli vattenkoppar, eller hur!!
Han sa att vi hade fått vattenkoppar och han ville att hon skulle komma in och kolla på det. Efter en stund kom hon in och hon förstod ganska fort att det var dags för ett bad. Tesen såg till att hennes mobil kom ur fickan. Och Dennis hjälpte Conny att kasta i henne,  hon slet tag i honom så han klev i han också.
  

Idag skjutsade jag Staffan för att köpa hjälm och knäskydd, det är bra att ha när man åker inlines.  Han fixade min spinningcykel och kopplade in stereon i gillestugan, så nu har jag inget att skylla på det är bara att trampa på för musiken finns ju där nu. Vi käkade lite och sedan gick Staffan hem. Cajsa har badat nästan hela dagen. Nu har hon ramlat ur poolen och slagit i armbågen så hon sitter i soffan och har ont. Vi avvaktar lite med att åka till sjukan. Det känns lite onödigt för tillfället. Om hon inte använder armen i kväll så får vi nog åka i morgon men förhoppningsvis så är det ingen fara. Tesen poppade precis popcorn så dom sitter i soffan och äter det nu.

SJÖBERGA Torsdag

Torsdagen stod det bad på programmet. Det var väl ovanligt.  Men först skulle vi köra lite linedance. Vi hittade en bit skugga precis utanför köket. Lite trångt men det gick. Cajsa körde en liten dansuppvisning innan vi startade vår linedance.

   


Vi gick ned till stranden för man blev ganska varm av linedance så badet kändes helt rätt. Vi fick med oss riven gurka ned till stranden. Det ska tydligen vara bra för att återfukta huden och min rygg behövde verkligen det.
   
 
Det var torsdagen det. Fredagen blev det inget bad det var lite mulet och vi skulle ju städa anläggningen. Vi käkade lunch städade det sista och vid två tiden åkte vi hem. Bussen skulle komma kl 15 och hämtade de som skulle åka med den. Jag hade ju bilen ut. Hemfärden blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det började regna och åska. Jag fick kräma på stereon för att inte höra åskan. Men blixten gick inte att undvika. Det är ju inte så lätt att blunda när man kör så jag fick stå ut. Det var ganska skönt att komma hem. Jag somnade redan vid sju tiden efter god mat och dryck.

Sjöberga Onsdag

Onsdag morgon var det dax för kökshandräckning. Det är inte så avancerat man ska vara i köket en kvart före varje måltid och duka fram och så ska man duka av efteråt och diska.  Visserligen är det många måltider.

Frukost        9,00
Mellis          10,30
lunch           13,00
Mellis          15,30
Middag        18,00
Kvällsmat    21,00

Det som var mest jobbigt tror jag var att släpa mellanmålsvagnen ner till stranden och tillbaka upp. Annars så var det behagligt att ha köket. Det var ju bad som stod på schemat hela dagen.  Trodde nog inte det när jag klev upp i morse det såg lite molnigt ut. På eftermiddagen var Cajsa med Stina och Johanna och bakade kladdkaka. Till det fick vi glass och bär men det åt vi uppe för det blev lite jobbigt att släpa det ned till stranden.
  

På kvällen hade vi SPA-kväll, med lite olika inslag. Det var lite massage och ansiktsmasker och fötterna i något gegg som skulle vara bra. Ja det var ju exotiska frukter och bål också. Några barn gick med Danne ned till stranden och resten var uppe hos oss. De fick också frukt o popcorn.
   
      
Efter vår SPA-kväll så satt vi i matsalen och pratade om lite allt möjligt. Barnen var väldigt trötta och Cajsa somnade utan att se på TV, Hon somnade visserligen i fel säng men det är smällar man får ta. Jag kunde ju ha lagt mig i hennes säng men så långt tänkte jag inte.


SJÖBERGA Tisdag

Tisdag morgon var det helt underbart väder och jag vaknade tidigt som vanligt. Frukost klockan 9 det är lite sent för mig men jag är ju van att gå upp tidigt. Jag väckte Cajsa så hon skulle hinna vakna ordentligt innan frukost det är det bästa sättet att få henne att äta. HOn måste vara någorlunda pigg innan. Bästa sättet att väcka henne är att sätta på en film och jag hade ju den bärbara med mig så det var inga problem.. Efter frukost var det stranden som gällde.
 

Cirka 22 grader i vattnet måste det ha varit. Jag är normalt sett en badkruka och till och med jag badade.
Vi hittade vad vi trodde var en huggorm också. Det visade sig vara en vattensnok alltså helt ofarlig
  

Cajsa i stallet

Glömde ju skriva att Cajsa var med Tesen i stallet det var nog Torsdag den 25 juni tror jag. I varje fall så tog Tesen några bilder på henne då när hon arbetade i stallet. Hon var tydligen jätteduktig
  
När hon hade jobbat färdigt så fick hon glass och läsk och fick också umgås lite med hästar na det tyckte hon var kul. Hon tyckte att hästen var jättestor.
  


RSS 2.0