En ledig dag

Idag har jag varit ledig så jag tog lite sovmorgon. Gick inte upp förrän halv 9, det var skönt. Satte mig med kaffet vid datorn en liten sväng och blippade runt. Pratade med Anna hon hade fått dagens ros i NT idag så jag skickade ett litet grattis. Hon skulle in till stan så jag frågade om hon ville ha fika och det ville hon. Vi fikade lite och pratade, sedan fick Anna the Nanny fixa Dennis lampa i sovrummet. Han har fått en ny och jag är lite rädd för el överhuvudtaget. Jag har bett Conny i en månad ungefär, till ingen nytta. Men nu hade jag ju nanny här så det blev bra. Dennis blev jättenöjd när han kom hem. Tack så mycket Nanny. Dennis har varit på badhuset med Daniel idag. Sara erbjöd sig att ta med dom dit.
Cajsa och jag o Nanny åkte till HC för lite shopping. Jag skulle ju köpa dekoration och ljus till graven. Den ska ju smyckas till helgen. Och med tanke på vädret som säkerligen inte kommer att bli bättre så kanske det är bra att fixa med det idag. Handlade i varje fall på Ica och gick med det till bilen. Vi sa hej då till Nanny som skulle vara barnvakt åt Maximillian, och packade in oss i bilen. Då säger Cajsa vad fin morfars grav ska bli. Den var ju bra, jag hade ju inte handlat något. Så vi klev ur bilen igen och gick ner till blomsteraffären. Köpte kål, dekoration och ett ljus som håller en vecka eller något. Fortsatte till Ica-kiosken för att handla tändstickor och sedan bar det av till kyrkogården. Regnet öste ned och vi planterade, jättemysigt. Vi tände ljuset och sedan åkte vi hem. Cajsa har fått Tingeling filmen så den satte jag på till henne. Tesen ska övernatta i stallet så hon gick strax efter jag kom hem.  Ska bara ta det lugnt nu, när conny kommer hem ska jag sätta mig på cykeln i 40 minuter jag har inte gått så mycket idag så ett cykelpass sitter nog bra.
Skulle här ha satt in en bild på gravsmyckningen. Jag tog en bild när Cajsa o jag var på kyrkogården, men märkte när jag kom hem att det hade blivit ett videoklipp. Så då lade jag ut det på youtube för att sedan infoga youtube klippet på min blogg. Det fungerade icke så jag har lite kvar att lära. Så om någon vänlig själ kan tala om för mig hur jag infogar klipp från youtube så vore det bra. Men men om någon är intresserad av hur graven ser ut nu med ljus och dekoration så går det bra att gå in på www.youtube.se och där skriva Morfar Olle så kan man se hur det ser ut
<


En ny dag

Blev väckt halv fem av Carlsson som ville ha sällskap vid kaffebordet, jag förstår inte vad han ska på jobbet att göra när han är sjuk. Han är genomförkyld har feber och hosta dessutom har han ont i lederna. Han har varit sängliggande i flera dagar. Han gjorde ett tappert försök att jobba i måndags efter att ha legat halva helgen, men han kom hem på förmiddagen och fick gå och lägga sig. Men nu är han igång igen puckot. Cajsa och jag åkte i varje fall till dagis. Och sedan fortsatte jag färden till jobbet.  Skulle bara jobba styvt en timme för jag hade en läkartid vid 8.
Han väl med en brukare ungefär så var det dags att dra. Jag valde att gå till Vårdcentralen så slapp jag att leta parkering.
Det gick bra på Vårdcentralen de tog lite blod och jag blev undersökt. Det gjorde lite ont när han klämde och bände men det får man ta. Jag får svar på proverna nästa vecka. (Det var reumatikerprov)
Jag var tillbaka på jobbet vid 9 så jag hann göra lite nytta innan det var rast. Dagen har funkat bra, lagom tempo och sedan lite avslut med en tripp till HC med en brukare, det är alltid trevligt.
Sara var snäll och hämtade Cajsa och gick hem med henne, vi har bokat vattegympa kl17 så det blev smidigast så.
Nu har jag precis slängt in en omelett naturelll i ugnen och väntar på att den ska bli klar.
Conny hämtade ut biljetterna till boxningen idag. En biljett 900 kronor, det är inte klokt. Men men det är ju hans intresse.
På fredag ska vi gå på Eldkvarn. Vi har beställt bord kl 18 på Thai restaurangen mitt emot Skandia. Eldkvarn börjar 20 så vi har lite tid på oss att äta, och det är skönt att det är så nära. Cajsa ska vara hos Jeanette o Anders från fredag till lördag och sedan strax efter hon kommer hem så ska jag till jobbet. Jag börjar 14 på lördag. Nu är snart omeletten klar så jag ska fixa lite innan den är ju för varm att äta direkt

På väg till jobbet

Så här glad är Cajsa när hon har vaknat på morgonen. Först är hon lite pipig och gnällig men bara hon har fått vakna till så är hon en liten solstråle igen.Det ofattbara har hänt. Conny är så sjuk så han tänker vara hemma från jobbet. Det var längesedan det hände. Cajsa ska jag lämna på dagis, hon kan inte vara hemma med honom han bara sover. Cajsa sitter nu och väntar i soffan på att vi ska åka. Jag jobbar till fyra idag och ska på möte med Verdandi direkt. Vi ska mötas vid kvart i fem så det blir lite stressigt. Jag ska höra med Sara om hon kan hämta Cajsa lite tidigare och lämna hem henne, så jag bara har att hoppa ur abetskläderna och hoppa i min egna och sedan dra. Tråkigt att det inte blir någon stickjunta för mig idag, men det måste ju bli så någon gång. Det ryktas om att det ska bytas dag på stickjuntan, så vi får väl se om jag kan fortsätta. De andra dagarna jobbar jag kvällar också så då kan jag inte gå varje gång och onsdag kväll tränar jag så den dagen går ju inte. Vi får se hur det blir, idag blir i varje fall en stressig dag, Jag hoppas de på stickjuntan klarar sig utan mig. Och det gör de säkert.

Hemma från jobbet

Jaha så ska man vara hemma från jobbet ikväll. Dagen började jättebra, jag var på vattengympa kl kvart i åtta i morse. Marie och Sara var med, men de var inte lika entusiastiska som jag. Sara såg ut som en sengångare när hon kom, och Marie tog morgonkaffet i bilen. Jag hade redan hunnit dricka kaffe och äta frukost, det är ordning på mig.
Det var meningen att Tesen och jag skulle hämta ut hennes glasögon idag men hon tyckte att det var för tidigt att åka när jag kunde så då får hon ha de gamla ett par dagar till.
Conny kom hem från jobbet, genomsjuk, han har feber ont i leder och kräks. Det är väl mysigt. Så det blir inget jobba för mig ikväll. Jag kan inte lämna Cajsa med honom ensam när han bara sover, då kan vad som helst hända.
Cajsa och jag stack iväg en sväng. Vi var i lilla garnaffären på Nygatan och shoppade lite, jag måste ju ha något att göra ikväll när jag är hemma. Sedan tog vi en sväng till HC och förstörde lite pengar. Vi handlade TREO åt Conny med.
När vi kom hem så låg han på soffan och det var sååååååååååååååååå synd om honom, det finns ingen som är såååååååååå sjuk som han. Helfna var förbi och fikade lite, så jag hade lite sällskap för Dennis åkte till stan med Daniel och Tesen är i stallet. Cajsa är mest på nedervåningen och Conny ligger så jag har det så roligt så. Det enda roliga jag har gjort sedan jag kom hem är att betala räkningarna det är ju himla upplyftande. 

Hälsomässa

Var på Hälsomässa på Racketstadion i går. Det var trevligt, lite olika smakprover men med tanke på att det var en hälsomässa så fanns det dåligt med mat o dryck. Man kunde givetvis köpa kaffe och kakor i Racketstadions cafeteria.
Men då var man ju tvungen att gå tillbaka i från mässområdet. Man fick provsmaka lite hos alpnäring och lite nötter. Hos Majas visthus fick man provsmaka lite bröd och blåbärsdricka. Så det var mer i reklamsyfte som det serverades små och då menar  jag små smakprover. Det kanske hade varit smart att bara låta det stå olika vattenbubblor lite överallt. Jag stannade till vid Feelgoods lilla bås. Där kunde man mot en liten penning få svar på blodprov. De talade om ditt blodsockervärde, kolesterolvärde och blodvärde. Dessutom mot en 50 lapp fick du veta en liten fettanalys. Allt mitt var konstigt nog bra ja fettanalysen låg lite för högt men det visste jag redan. De talade om för mig att det kanske var dags att inta lite vätska, de såg det på blodvärdet tror jag. Så då hade det varit bra med en liten vattenbubbla.
Man kunde göra hudanalys också, där sade de att jag hade oren hy i T-zonen. Jag provade också en massagestol och det var skönt. Jag köpte en huvudmassör. Och ett mörkt dansk rågbröd som de säljer hos Mimmis visthus nere på Knäppingen. Denna dag slutade med att jag har bokat in mig på en hudvårdskväll, jag ska ha alpnäringsparty och allt är gratis. Inträdet kostade 80 kronor och det var det var inte så dyrt.

SJÖBERGA


Har nu återigen varit på Sjöberga och det var lika trevligt som vanligt. Vi var några medlemmar som hade en liten helg där ute. Alla medlemmar i föreningen var utbjudna men det är ju inte alltid som alla kan komma. Vi träffades där ute kl 11 på lördag förmiddagen. Några åkte själva och några blev hämtade. Jag och Cajsa var där redan kl 10 och installerade oss på ett rum. Vi valde ett litet rum den här gången (det blir mindre att städa då). När alla hade kommit så fikade vi och satt och pratade. Några kom ut som inte skulle stanna över natt och det går ju lika bra. Vädret  var jättefint så barnen var ute hela tiden. Det är ju ganska stora ytor för dom att springa omkring på. Vi käkade lunch tillsammans och det smakade jättebra efter att ha varit ute i friska luften. Efter maten valde vi att gå på promenad. Småbarnen följde också med. Vi gick runt Djupvik så sammanlagt blev det 4,5 kilometer. Småttingarna gnällde lite emellanåt men då fick man leka lite så började de gå igen. Det fanns mycket att titta på, det var hästar och kossor i hagarna. Jag inte i samma hagar förstås.
När vi kom tillbaka till lägergården var kaffet klart. De som ville fick glass med frukt och det är ju alltid populärt. Vi trodde väl att barnen skulle däcka vid det här laget men de klädde på sig efter fikat och gav sig av ut igen.
Vi vuxna som inte gick ut satte oss i soffan och pratade. Jag tog fram stickningen för jag har lärt mig att prata och sticka samtidigt.
De som bara hade kommit ut över dagen åkte hem på eftermiddagen, de var inte så många så det blev ingen stor skillnad, men det är alltid roligt när det kommer ut folk även om de bara stannar ett litet tag.
Snart var det dags för mat igen. Det serverades hamburgaren med bröd och pomme. Man trodde nog att det skulle ta emot för barnen, men de hade ju varit ute så mycket så de fick i sig lite till.
Efter maten var det full rulle igen, några satte sig framför TV:n,  ,men de minsta som man trodde skulle vara trötta nu, de höll igång.  Godispåsarna åkte fram och det poppades popcorn.  Kvällen började lida mot sitt slut. Några började dra sig uppåt till sovrummen. Vi andra satte oss framför TV;n. Jag hade fortfarande stickningen med mig. Cajsa ville inte gå och sova och det var några fler ungar som valde att sitta med oss vuxna framför TV:n. Vi brukar äta kvällsmat kl 21, men vi plockade inte fram något ikväll för de flesta var mätta och belåtna. Det var något barn som var lite småsugen men det gick lika bra med frukt.
Sänggåendet för mig och Cajsa blev 22,30.

Söndag morgon vaknade Cajsa och jag vid 7, jag klädde på mig för att gå en liten morgonpromenad. Cajsa ville inte följa med och jag var lika glad för det. Jag gick ned till Djuvik och tillbaka det blev ungefär 2,5 kilometer. Hade ingen lust att gå runt som igår. Det är inte lika roligt att gå själv. När jag kom tillbaka satt cajsa i soffan och tittade på TV. Jag  tog en fika och sedan gick jag upp för att byta kläder och tvätta mig lite. Cajsa följde med och satte på sig kläder.
Frukosten serverades kl 9. alldeles för sent i mitt tycke, men men. Jag käkade havregrynsgröt. ägg och smörgås och sedan avslutade jag med en kopp kaffe. Frukost på Sjöberga är nog det bästa jag vet och det smakade extra gott idag efter min morgonpromenad.
Efter frukost blev det full rulle på  ungarna igen. De gick på bananjakt. I ett träd nästan nere vid sjön hängde det bananer i ett träd så de fick plocka det blev väldigt populärt bland de mindre barnen. De större grabbarna tyckte att det var lite jobbigt och larvigt. Men allt kan inte passa alla. Vi vuxna som inte var med på bananjakten började att packa och städa våra rum. Det är då man fattar att man snart ska åka hem och det är aldrig roligt. Ungarna var ute hela förmiddagen och de kom in lagom till lunch. Efter lunch så fortsatte vi att städa de gemensamma utrymmena.  Och fram på eftermiddagen var det dags att åka hem. Jag körde egen bil så jag stampade på först. Vi tog färjan vid Säter till Skenäs och det blåste ganska bra. Det gungade rejält och det är det värsta jag vet. Vi har en helg inbokad i november som vi ska åka ut igen, fast då vill nog jag åka ut redan på fredagen så man har hela lördagen på plats, men någon egen bil blir det nog inte då.

RSS 2.0