Äntligen Sjöberga

Vi åkte med egen bil ut vid 10 vi åkte arkösundsvägen så det blev färjan. Den vägen är mycket bekvämare. Cajsa satt med barnstolen i framsätet så hon trivdes bra. När vi kom ut så blev det den obligatoriska presentationen. Sedan lunch Makaroner och Falukorv och efter maten gick vi ned till stranden. Det är minst 20 grader i vattnet, ärligt så tror jag att det är mer för jag har badat hela eftermiddagen och jag brukar inte gå i om det är för kallt. Cajsa har också badat hela eftermiddagen.

Vi fikade nere vid stranden och käkade vattenmelon. Det var knappt att man fick barnen upp ur vattnet.
Vid 18 tiden så grillade vi grillspett och det var gott sedan så har vi mest suttit och snackat några gick promenad och några spelade kort. Själv så plockade jag fram stickningen.

Vi käkade kvällsmacka vid 9-tiden och efter det så kände man att det  snart var dags att gå och lägga sig. Det tar ju ett tag att käka och plocka av. Så nu har Cajsa o jag precis borstat tänderna och bytt om till pyjamas och ska snart sova. Det låter som om Cajsa redan sover. Bilder kommer senare. GOD NATT


Sommar o Sol

Nu är det full fart i poolen. Och stekhett på gården så det blir att vara i poolen om man inte står i köket. Anna kom för att bada lite innan hon skulle till jobbet. Sara dök upp med lite lunch så det kunde inte bli bättre. Det serverades Gotlandsgryta. Mmmm så gott. Anna vågade inte smaka så hon drack bara kaffe.
Chili behövde också svalkas lite så hon fick simma lite i poolen hon med.
 
Hon sprang omkring som en vilde efter simturen.
 
Cajsa var nog en fisk i sitt tidigare liv för hon vill bada hela tiden och så fort hon blir ensam i poolen så börjar hon tjata på oss om att någon ska gå i och bada med henne. Och lite vila behöver man i skuggan.
  

När vi hade badat färdigt,  i varje fall Anna o Jag så gnällde Cajsa hela tiden, om att  hon inte ville bada själv.

Jag skjutsade Anna till jobbet och hoppade in på HC och köpte korv med bröd som vi skulle grilla till kvällsmat. När jag kom hem så tjatade Cajsa på att hon ville att jag skulle bada, så då tog jag ut henne en sväng så hon fick cykla istället så då blev det slut tjatat om att bada för den här dagen.


Molnfri himmel


Nu är bassängen på plats. Och midsommar är över. Svärmor o Svärfar var här och käkade på midsommar. Vi drack Artic Vodka strawberry och det var gott, lite starkt till att börja med, men vi kom på att det skulle nog blandas med sockerdricka och då blev styrkan lite bättre. Vi käkade potatisgratäng och grillat kött. Svärfar drack iste för han körde. Efter maten serverade jag honom lite kalaspuffar för det har han frågat efter i flera år nu efter maten och idag fick han det. Svärmor skäms lite när han sätter igång men det är ingen fara han får det han vill ha. Det tog nog emot för han var ganska mätt efter maten, men har man tjatat så har man så det var bara för honom att äta upp.
 

Cajsa sjäng karaoke som vanligt för hela grannskapet. Vi avslutade kvällen (artic flaskan var slut) med en marinella med sockerdricka och det var inte helt fel det heller. Skulle provat Passoa också men det glömde jag bort och den står ju kvar

Lördag så var det dags att bygga pool. Coffe var här och hjälpte conny, det var meningen att Staffan skulle komma också men han fick förhinder av något slag. Cajsa sprang och tjatade hela tiden så ett tag tänkte jag att vi skiter i bassängen. Till mat blev det rester idag. Sara och Coffe käkade också.  När de hade gått hem så gled jag ned i soffan med min stickning det var nog en vecka sedan jag stickade så det var på tiden.

Söndag morgon fyllde vi poolen. Jag var tvungen att åka till ÖB för att handla ett poolskydd, det är ju lag på att man måste ha ett sådant. Det konstiga är att jag har så svårt att bara köpa en sak när jag åker till en affär. På kvittot stod det 786 kronor jag tycker att det blev ett dyrt poolskydd.
När jag kom hem så kom Cajsa på att hennes bikini var för liten och Conny var sugen på spagetti så jag fick åka till HC, Jag älskar att handla. Jag började med Kapp Ahl och hittade en glittrig bikini till Cajsa, en limegrön tröja till mig och ett linne i aprikos färg också till mig själv. Man kan ju inte bara handla en sak när man är i en klädaffär, eller??? Jag skulle handla spagetti på Willys och på det kvittot stod det 287 kronor. Jag tycker att det är väldigt konstigt att det blir så dyrt.

Efter det så var jag tvungen att gå ut till bilen med varorna för att sedan gå tillbaka till leksaksaffären för att köpa pluttifånkorvar så vi kunde flyta i bassängen. Det blev en simring också.

  


Conny tyckte att vi kunde komma upp för att äta lite mat så det gjorde vi. Cajsa ville inte gärna gå upp men jag lovade att hon skulle få bada lite senare om hon åt mat. Tesen kom hem lagom till maten och efter maten när de hade vilat lite så gick hon i bassängen med Cajsa.

 

Min lediga Tisdag

Började tisdag morgon med att åka till CityGross och förstöra lite pengar. Det är alltid roligt. Cajsa sov hos Sara så jag behövde inte bry mig om så mycket. Dennis och jag åkte ut till Marie o Micke för att singla jord. Det blev inget singla jord för det blev ändrade planer angående planteringen. Så Dennis klippte gräs istället. Han såg ut att tycka det var betydligt roligare.
     
 


Medans Dennis klippte gräs så käkade jag lunch med Marie o Micke. Maten vi åt äter inte Dennis så han fick kanelbullar och coka cola, det gick lika bra. När vi hade käkat så satte vi oss i solen. Då fick Dennis gå runt med grästrimmern och det tyckte han var kul det med. När han var färdig med det så fikade vi och solade lite till sedan var det dags att åka hem.
  


På hemvägen åkte vi förbi centrum och shoppade lite. Sedan skulle ju jag hämta Gabriella och Nora på Dagis så jag mötte upp Sara där så hon blev av med Cajsa. När vi kom hem så ville dom gunga så vi gick till lekparken.
 

När dom hade blivit hämtade så ville Cajsa ut och cykla så jag gick ut en sväng. Josefina var ute så det passade bra. Helt plötsligt när jag tittar till så cyklar Cajsa på Jossans cykel utan stödhjul så vi fick till slut ta bort Cajsas och det gick bra.
 

Nu har jag varit i solen hela dagen så det var dags att gå in. Bakad potatis med skagenröra blev avslutet på kvällen och sedan kröp jag i säng vid åtta med cajsa och vi somnade som stockar båda två.

Skolavslutningar

Så var det dags för skolavslutningar. Som traditionen bjuder så måste jag ju bara gå på Vrinneviskolans skolavslutning. Jag var på min första skolavslutning där 1972 för då slutade jag årskurs 1 jag har samtidigt kommit på att jag egentligen var där första gången på skolavslutning 1969 för då slutade brorsan första klass och jag var ju med då så jag vet inte om det räknas. Cajsa o jag gick i varje fall (åkte Bil) till vrinneviskolans skolavslutning och vädret var vackert som sig bör. Cajsa ville ju givetvis inte stå med mig.

  
Efter själva avslutningen så gick vi hem först ville cajsa hälsa på sin nya lärare som hon ska få till hösten så det gjorde hon , och jag hälsade på diverse lärare som jag känner sedan tidigare på skolan.
Therese skolavslutning var på Pronova men hon åkte själv för jag kände att jag skulle på Dennis skolavslutning då han faktiskt slutar nian. Det var ju på fredagen.
De var lite smartare i år för de bokade folkborgen i fall det skulle börja regna. Och det gjorde det ju givetvis.


Efter ceremonien i Folkborgen så skulle eleverna tillbaka till skolan och sitt klassrum för att få betygen, äta tårta och säga adjö. Det var många föräldrar som var med så vi fick kaffe utan tårta men det gjorde ju inget.



Det fnissades och pratades både högt och lågt och alla eleverna var glada och ledsna samtidigt. Det kändes nog lite konstigt att sitta så här för sista gången.


Så var det dags för avsked av lärare och elever. Dennis hade köpt blommor till de som slutade nian ihop med honom och till de lärare som han har haft. Han höll ett litet tal till varje person som han gav en ros, ett tal som riktade sig speciellt till den personen som han hade framför sig. Det var inte långt till tårarna kan jag säga och det var inte bara jag som tog åt mig. Han höll så fina tal så jag tror att alla föräldrar och lärare hade klump i halsen.
 
 
 


Dennis gav rosor till flera lärare samt till rektorerna men då gick han iväg själv så jag fick inte följa med och fotografera. Nu är det sommarlov och han har varit ledig i fyra dagar och han börjar redan bli eledig. I söndags var han i Jönköping med fotbollslaget det var någon cup. De spelade tre matcher och vann alla tre. Han gjorde ett mål tror jag det var så han var nöjd. I dag tisdag så ska han till Marie o Micke och singla jord. Får se om han har tålamod till det. I går skulle han olja in staketet men det hade han inte tålamod med så jag hoppas att det går bättre idag.

Dennis avslutningsmiddag

Jaha så var det dags för Dennis avslutningsmiddag.  Dennis tyckte att det blev en lång väntan. Han slutade skolan kl. 12 och jag kom hem vid fem och  det var ju jag som skulle skjutsa honom, och han skulle ju inte vara där förrän 18.30.
  

Han blev inte precis gladare när han fick reda på att Cajsa skulle följa med och skjutsa honom, han tycker att hon är lite jobbig. Men hon tyckte att det skulle bli jättekul.
  

Cajsa och jag skjutsade som sagt  upp honom till skolan och sedan smög jag vid bilen för att få lite foton. Han har egentligen ingenting emot att vara med på bild men jag ville ju ha på honom o Sandra  eller åtminstone någon mer i klassen så det blev till att smyga lite till Cajsas glädje. När det gäller bus så är hon gärna med på noterna.

   

Opps de fick syn på mig


När vi hade släppt av Dennis så åkte vi till Hageby Centrum för att handla lite. Vi skulle ta med pizza hem också. Så jag köpte lite läsk på ICA och lite annant så Cajsa fick scanna lite. Hon skulle också ta en banan av apan med korgen var tom.
    

 

När vi hade betalat allt så gick vi till Hageby Grillen och hämtade det vi hade beställt. Cajsa höll ju låda som vanligt och tjattrade med allt och alla. Hon klättrade och plockade med allt.  Det var ingen idé att säga något för det slutar alltid med att jag mår dåligt när jag har sagt till henne i affärer och sådant så jag la ner. Vi åt när vi kom hem och Cajsa somnade strax efter. Jag var ju tvungen att sitta uppe ett tag till för Dennis skulle ringa när han hade partat färdigt på skolan.

 



Lunchtajm

Ledig idag så Cajsa och jag skulle luncha på HC. Det blev Lindahls. Cajsa ville ha pannkakor med sylt utan grädde så det blev fyra stycken. Själv tog jag panini med kycklingröra och det är såååååå gott.
Det värsta är väntan tycker cajsa.



    

Vi satt och åt och tittade på folk. Cajsa kommenterade hur folk såg ut och vad de hade på sig., Jag såg att det började ta emot. Hon hade själv sagt att hon skulle ha fyra pannkakor och jag förstod att det skulle bli kvar. Så när hon var färdig så var hon ganska uttråkad eftersom inte jag var färdig och hon var tvungen att vara kvar vid bordet. Men hon sysselsatte sig fast hon inte fick lämna bordet.

   

När även jag hade ätit färdigt så var vi på Kapp Ahl och handlade kläder till Cajsa. En sommarklänning med tights var det ända vi hittade. Jag är väldigt inne på gult just nu och jag handlade upp det förra veckan när jag var här. Sommarklänningen missade jag då.

Här igen

Jaha så var man här igen det var ett tag sedan sist måste bli bättre på det här.
Det har hänt lite av varje sedan jag var här sist. I onsdags var vi på Kråkholmen hela familjen.
Sara o Koffe bjöd Conny och mig dit i bröllopspresent, så då köpte jag biljetter till Tesen o Dennis så vi kunde gå allihopa. Ja Cajsa var inte med mormor kom upp och var hos henne det hade blivit för jobbigt för henne att följa med.
Vi hade bröllopsdag i lördags, vi har varit gifta i 22-år. Guuuuuuuud vad tiden går fort. Jag fick en jättefin blombukett av conny
.
Vi har varit hundvakt också. Connys systerdotter gifte sig i lördags och connys syster hade ingen hundvakt så då tog vi Ebba. Varför inte vi gick på bröllopet är lite invecklat och inget jag vill skriva om här så det får man ta för vad det är.

Cajsa tycker att det är jätteroligt när vi har hundar på besök. Jag tycker väl om hundar men Ebba är van att ligga i sängen och eftersom jag kom sist in i sovrummet så fick inte jag plats. Hon och Cajsa delade på min säng. Jag kunde ju ha puttat ned henne men det ville jag inte eftersom det var första gången hon var hos oss så jag tog en filt och en kudde och lade mig på soffan.

Söndag började med att Dennis och jag åkte till Dressman för att köpa examenskläder åt honom. Han har niornas middag på onsdag och examen på fredag så vi var ju tvungna att shoppa lite. Han tycker inte om att shoppa men han var ju som sagt tvungen.

Han tyckte själv att han blev fin så det var ett lyckat köp.

Cajsa blir lite avundsjuk när kameran kommer fram och man inte tar på henne så det var lika bra att ta på henne med. Det är ju faktiskt nya kläder.
Glömde ju att skriva att Sara bjöd på tårta när vi hade bröllopsdag. Det blev en Prins Sigvard och den är god.

För övrigt så väntar jag på att Allsångs-artisterna ska släppas så man vet när man ska åka dit. För dit ska jag. Mitt första mål var ju att komma dit och det  har jag varit. Mitt andra mål var att komma med i TV och det har jag varit från allsången.
Nu är ju då nästa mål att få sjunga i mikrofonen i TV så vi får se hur det blir med det

RSS 2.0