Allsång på Skansen

      
Är på väg till Allsång på Skansen. Vi åkte med Buss-Åke kl 8 från bussstationen. Anna hade två arbetskamrater med sig.
Vi kom upp i skaplig tid och fick bra sittplatser. Ja efter lite tjafs med några snorungar som trodde att de ägde bänkarna de satt på, men det tog vi snart ur dom.
   
Vi satt i omgågnar två och två. Det blev lite jobbigt att sitta still hela tiden. Så lite behövde man röra på sig. En del av kvällens gäster repade under dagen så lite musik blev det under dagen.

  
Käka behövde man också. Anna hade visserligen med sig tunnbrödsrullar med kycklingfyllning. Men efter ett par timmar blev man hungrig igen. Och då gick vi för att fylla på lite. Ganska små portioner men vi hade ju inget val. Nästa gång vi kommer hit ska vi inte äta på restaurangen
Lite längre bort jag vet inte riktigt vad det hette men där i varje fall hade de renskavsrullar och lite andra saker, så där ska vi äta nästa år.
    
Här är några av artisterna som var där. Det var jättebra stämning och vi sjöng för fulla muggar.
Vi kom faktiskt med på tv i år och det blev ganska bra närbild. Cajsa var hos sin kusin Linda i Arboga men hon hade börjat hoppa och ropa Mamma är på TV. Det var många sms som kom efter att vi hade synts på TV. Det tog tre år men till slut kom jag med på TV. Nästa mål måste väl bli att sjunga på TV:n från Allsången. Eller möjligtvis få sitta på VIP-plats.

Smultronstället

Måndagen började lite sent vi vaknade inte förrän 8. Cajsa hoppade i ett bad för hon skulle snart åka till Linda i Arboga.
När hon var klar i badet så började tjatet var Linda var. Linda kom vid 11 och lyckan var total. Cajsa sa hej då till oss här hemma och sedan åkte dom . Therese och jag åkte ut till min arbetskamrat Mona och sedan drog vi vidare till smultronstället. Mona käkade en våffla med glass och kaffe till det. Jag tog en glass som hette Mexicana tror jag eller något liknande jag skulle kanske tagit ett kort på den men det glömde jag. Tesen tog in en glass som hette Colosseum.
Om man åt upp den inom en timme så fick man pengarna tillbaka. Den kostade 325 kronor.
Här sitter Tesen och väntar på sin glass.

Här kommer glassen. Alla tittade på Tesen och hennes glass. Det var många som fotade henne och glassen. En kille kom fram och frågade om han fick fota för han hade aldrig sett något liknande och trodde inte heller att han skulle få se det igen. Jag sa åt Tesen att hon inte behövde äta upp. Utan hon skulle bara äta det hon tyckte om i kupan. Det var mycket glass sorter som inte jag skulle ha ätit bl.a Lakritsglass tycker jag nog inte om . Det var massor med glass, frukter, kakor, grädde och mitt i allt stod det en strutglass med mjukglass och strössel. När det var 10 minuter kvar så orkade hon inte mer och då hade hon ungefär en tredjedel kvar. Så det var bra jobbat i varje fall.
 Nu sitter jag och väntar på min väninna Anna för vi ska åka till Allsång på Skansen.

Bad dagar

ThumbnailVi hade jättefint väder hela tiden så ungarna ville mest bada. Givetvis badade vi vuxna också men ungarna låg i mest hela tiden. En del fick vi ta upp när de började få blåa läppar.
        En och annan stor båt kom förbi och då var det roligt att bada. Det kunde bli jättestora vågor och det var häftigt att ligga på en surfbräda och gunga i vågorna. Alla småtingar fick ha flytvästar på sig när de var vid vattnet.
  Sara var rikgtigt duktig att stå upp på brädan även fast det var vågor.

Åka kanot eller roddbåt kunde man också göra. Det gjorde inte jag för det är så ostadigt.
Jag stod inte på någon surfbräda heller men jag var i vattnet litegrann.

Ridning var också populärt. Det var inget för oss vuxna, hästarna var för små. Inte för att jag vet om jag hade ridit men nu fanns det ju ingen stor häst.

 En kväll hade vi SPA-kväll. Det var oljeinpackningar för fötterna och grötomslag i ansiktet med gurkor på ögonlocken. Sedan så hade jag citronskivor på armbågarna. Man såg jätteroligt ut. Vi fick bål och exotiska frukter. Barnen fick popcorn och bål. Citronskivorna var jättebra på armbågarna. Huden är precis len på armbågarna.
Det vi gjorde mest var väl åt tror jag. Det känns som det i varje fall. Vi hade ett gympapass, dansade lite linedance och så lärde jag mig att gå med stavar. TV tittade jag inget på.
Nu är vi hemma igen och det är väl skönt, men man saknar sjöberga. Ska försöka åka ut snart igen för att bada med barnen. Det är ju skönt när jag ändå har semester kvar. Bil resan är lite tråkig men det får man ta.


På väg till Sjöberga

Här är vi på färjan vid Skenäs över på kvarsebo sidan. Det är smidigare att åka den vägen. Jag kunde inte vara med på bilden för det är lite svårt att ta fotot då. Vädret är jättefint det blåser lite lagom.

Sjöberga Here we come

I dag åker vi till Sjöberga. Therese Cajsa jag och Sara. Dennis vill inte följa med. Han är hellre hemma hos pappa. Jag förstår inte vad det kan vara för roligt att vara hemma ensam. Men det är det han vill så då är det så. Jag hoppas förstås på fint väder för det är roligare där ute då. Hoppas att det blir så så barnen kan bada och rida. Jag ska köra ut själv i år, och det hör inte till vanligheterna. Nackdelen är att man har ännu mer packning med sig då, så det blir knöckfullt i bilen.  Får väl se om jag kommer åt någon dator under veckan så jag kan gå in och skriva vad som händer på sjöberga, annars har jag mycket att skriva om när jag kommer hem. Nästa vecka åker cajsa till Arboga så då blir det väl Allsång på skansen om Anna får tag i några platser åt oss. Cajsa ska vara borta måndag-onsdag. Packade gjorde jag igår så nu ska jag bara plocka ihop det sista och sedan är det dags att börja bära ut till bilen. Ska bli intressant att se om allt får plats. men det löser sig nog.

En heldag med Anna i tvättstugan

Den här dagen började tidigt. Cajsa har varit förkyld med feber och hosta i tre dagar och i morse tio över fem väckte hon mig och grät för hon hade ont i örat. Jag gick upp med henne ett tag så hon skulle lugna ner sig. När hon hade slutat gråta gick vi in och lade oss igen. Hon fick ligga högt med huvudet och då gick det bra att sova lite till. Vid halv 8 ringde jag till sjukvårdsupplysningen och fick beskedet att jag inte skulle få någon läkartid. Jag förklarade att jag hade väntat tre feberdagar precis som man ska för att sedan ringa på den tredje dagen. Men tydligen så är reglerna ändrade igen och nu får inte barn med öronvärk komma om man är över två år. Helt åt fanders. Vilken sjukvård. Jag gav cajsa en halv panodil och lät henne gråta för nu hade värken kommit tillbaka.  Inte så roligt att gå till tvättstugan när cajsa är sjuk men jag var ju tvungen för det var ett jättestort tvättberg på nedervåningen. Tesen följde med mig ned så vi kom igång. Efter ett tag kom min väninna Anna och hjälpte till vi började vid kvart över tio och var klara vid fyra någon gång. Jag hade lånat några grannars tvättkolvar annars hade det inte blivit klart. Vi åkte hem och drack kaffe och cajsa var lite piggare hon hade fått panodil en gång vid tolvtiden sa Conny. Vi var nere på fyrkanten och köpte pizza det kändes ganska bekvämt med tanke på att vi hade slitit i tvättstugan  hela dagen. När vi hade ätit så ville cajsa ha en panodil och det fick hon. Anna o jag tog fram kortlekarna. Klockan gick jättefort och helt plötsligt var det dags för Anna att åka till jobbet. Hon skulle börja klockan 21 och nu var klockan kvart över åtta. Jag tyckte att det var lite kort om tid så jag skjutsade  henne till jobbet. När jag kom hem så ville Cajsa ha en tablett så det har hon precis fått. Nu ska jag gå och lägga mig. På förmiddagen hade jag ett tvättberg på nedervåningen. Nu har jag det på övervåningen. Ända skillnaden är att det är ren tvätt nu, men den tar jag hand om i morgon för då ska vi packa.

Utkast: Så har ...

 Så har semestern äntligen börjat och fyra veckors ledighet. Jag tyckte att det passade bra att ligga i poolen och bara vara. Helt underbartThumbnail Cajsa tycker också att det är skönt att bara vara. Vi har ätit frukost och läst morgontidningen, Solen står högt på himmelen och vi bara är.Thumbnail Det där med att bara vara tog snabbt slut. Therese bestämde sig för att hon också ville bada och så var det bustajm. Det var ingen risk att det skulle vara lugnt i poolen då inte. Vi busade och sprutade vatten på varandra en bra stund. Sedan blev det dags för mig att kliva upp för att fixa lunchen. Tesen o Cajsa badade lite till. Det blev Tesen som gick upp som nästa man. Cajsa skulle kunna ligga i poolen hela dagarna. Hon badade till och med när det regnade för regn kom det. När åskan började närvara så fick hon gå upp vare sig hon ville eller inte. Efter mycket pip och tandagnissel så fick jag upp henne. Jag är inte så förtjust i åskan så jag går gärna in. Men det kan jag ju inte göra om hon ligger kvar i poolen så hon fick komma upp.

Utkast: Så har ...

Så har man jobbat kväll, och som vanligt är cajsa vaken. Det är alltid så när jag jobbar kväll jag förstår inte hur han bär sig åt. Det fungerar inte att låta cajsa bestämma mat o sovtider. Troligen så har hon tittat på Kalle o Chokladfabriken två till tre gånger. Conny gnäller att hon bestämmer över TV:n. Fattar inte vad han styr med, det är bara att säga ifrån.
En film och den ska sättas på senast 1830 för hon behöver sova senast 20. Hon ska upp kl 0530 i morgon så det blir nog kul.  Nu har jag varit hemma en kvart och carlsson sover. Cajsa är fortfarande vaken. Först var hon törstig och efter det var hon kissnödig, sedan sa hon att hon inte hade borstat tänderna. Jag tänker ju inte väcka carlsson för att fråga om hon har borstat tändera, så det gör hon nu. I morgon jobbar jag till 16 sedan är det helg, jag hoppas att det blir sol och vindstilla i helgen så jag kan ligga i poolen hela dagarna.

Utkast: I dag ...

I dag är Tesen hundvakt. Vi brukar ha Nero hos oss ibland och Tesen är jättenöjd med det. Men just nu ser det mer ut som Nero är intresserad att leka med Cajsa och mig i poolen. Tesen sitter och tittar på TV och det verkar inte Nero vara så förtjust i.

Kökshjälpen Tesen

Koka makaroner är hon en hejare på så det blir hennes jobb. Hon fick faktiskt plocka in disken också så jag kunde diska. Idag blir det köttfärssås och makaroner Det tycker Cajsa om. Köttfärssåsen har stått och puttrat bra länge nu så den är supergod. Tesen har en lycklig dag idag Hon har fått besked om att hon kom in på Hästgymnasiet och det är ju bra så vet vi vad hon ska göra i tre år framåt.

Ledig dag nummer 2

En heldag i poolen men man måste vila också ta en liten godispaus med festis. Ny stol är inköpt på ÖB idag Ville ha en till mig själv också men det fanns inte de var slut.  Så jag får titta någon annanstans. I morgon ska man till jobbet igen Cajsas dagis har semesterstängt så hon ska vara på Önskestjärnan. Det ligger precis brevid mitt jobb så det är bra. Jag kommer att ha full kontroll stå och hänga i fönstren i 66:an hela dagarna.

RSS 2.0