Det ska va gött å leva

Vill bara börja med att säga att jag har knappt sovit inatt. Med conny bortrest så såg jag fram emot en natts sömn utan hans snarkningar, men ack vad jag bedrog mig. Jag har knappt sovit något det var för tyst. Jag försökte med att ha TV:n på men det hjälpte inte. Sista gången jag tittade på klockan var hon 02,30. Snacka om att man inte saknar kon förrän båset är tomt-


Vin o Chokladprovarmässa i Söderköping står på menyn. Marie och jag har en kulkassa som vi lägger 200 kronor var i månaden till. Då blir det inte så mycket pengar ur plånboken när vi vill göra något. Nu hade vi bestämt att vi skulle på på mässan på Söderköpings Brunn. Vi hade bokat oss på dessertprovning med Jolla Togan 11.30.
Tesen hade tävling i stallet så Sara kom för att vara med Cajsa. Jag hade förberett middag så det var inte så besvärligt tror jag.

 
Hade bokat med Linda på jobbet att hon skulle skjutsa mig till Marie och sedan vidare till Söderköping. Väl framme gick vi runt lite på brunn för att se var själva provningen skulle vara. Sedan gick vi över till mässan.
Det var litet men gemytligt. Carl-Jan Granqvist hälsade välkomna och pratade lite om vad det fanns att titta på under mässan.


Det fanns en chokladfontän där man kunde doppa marsmallows, ananas eller physallis. Det var nog godast med ananas. Vi provade lite ostar och rapsolja. 



 Sedan gick vi vidare till dessert-provningen. Den var jätteintressant och hon var väldigt kunnig. Deras butik finns på Prästgatan och det är nog värt ett besök. De har olika chokladprovningar där så man kan boka in sig med ett gäng väninnor.

Vi fick prova lite choklad och desserter och till det tre olika dessertviner

     

Efter provningen gick vi tillbaka till mässan och minglade vidare. Vi letade efter Carl-Jan för jag tänkte ju få ett foto utav honom. Vi gick tillbaka till brunn för att titta om han satt och åt lunch. Vi satte oss i baren för att ta en drink


Marie var vid matsalen och tittade men hon såghonom  inte. Men jag hittade honom så när han kom ut från matsalen så frågade Marie (jag var lite feg) om hon kunde få ta ett kort på honom tillsammans med sin väninna, alltså jag, och det gjorde han så gärna och sken upp som en sol. Han till och med valde platsen så det skulle bli en bra bild. Efter fotograferingen så handtackade han och önskade oss en trevlig dag.


Medans vi satt där i baren så fick jag se en kändis till Bosse Bildoktorn han är tydligen väldigt duktig på whisky det hade jag ingen aning om. Har till och med skrivit en bok om detta som han signerade på mässan. Jag tog mod till mig och frågade honom om jag kunde få en bild på honom tillsammans med mig och han var villig att vara med på ett foto.


När jag hade fått fotot som jag ville så fortsatte vi till mässan för en tredje gång. Nu började vi med inköpen. Det blev rapsolja. Äkta cacao. Lite chokladpraliner som kostade 10 kronor styck samt ett till besök vid chokladfontänen. Där var jag nog mest tror jag.

Hittade en hundväska till chili men den kostade 900 så jag tyckte nog att det var lite dyrt. Hittade en keps också som jag tyckte skulle passa Marie. Tyvärr tog jag inget kort på den. Det glömde jag Den kostade BARA 1500 kronor.


Vi promenerade ifrån brunnen och tog sikte mot La Uva för lite tapas. Det hade vi sett fram emot. När vi kom fram till La Uva så upptäckte vi att det var stängt. Nedrans så snopet. Vi kunde gå tillbaka till brunnen för att käka men jag kände inte riktigt för det. Så det blev Österns stjärna, det är en china restaurang, men det fick duga.
Jag beställde filé mignon och Marie någon oxfile med jordnötssås.

Vi ville ha en fördrink men det fanns inget direkt att välja på, så det blev en Martini med sprite typ typ och det gick att dricka. Till maten beställde jag Carlsberg Hof.


   

Vi käkade och tjattrade och drack. Mike hade jobbat (och det skulle vi också ha gjort egentligen) så efter jobbet kom han och hämtade oss. Vi åkte hem till mig och drack lite passoa. Mike fick kaffe. Conny kom hem från Åland med lite hes röst. När Marie o Mike hade åkt så droppade Conny i säng. Nu är ordningen återställd och alla är på plats.

Dagen har varit helt suverän och vi har fortfarande lite pengar kvar i kulkassan. Det blir nog inget mer före jul som inkluderar kulkassan. Det som är inbokat framöver är ju Maries årliga glöggafton den 3 december. Sedan ska vi på julbord på brunnen med karlarna i december men det går inte på kulkassan. Vi måste ju underhålla våra män också så de inte känner sig utanför.

Sjöberga

Glömde ju helt bort att vi har varit på Sjöberga i helgen det blev lördag o söndag men man får vara glad för det lilla.
Carina min granne skjutsade Sara mig och Cajsa till Bussstationen där vi klev på bussen mot Sjöberga. Cajsa blev jätteglad att träffa Amanda igen.


När vi kom fram så inkvarterade vi oss och gick ned och fikade. Jätteskönt att vara här igen det är synd att resan är lite lång. Jag kör ju inte gärna själv när det är så långt. Vi käkade lunch vid ett tiden och det blev kycklinggryta och ris. Cajsa var väldigt noga med att Madelene skulle ha egen tallrik vid varje måltid och sitta i en barnstol

 

Efter maten så bakades det äppelkaka och det är ju alltid uppskattat. Evas Maria hade en kompis med sig  som heter Josefin och det lagade en jättegod kaka den var inte så värst nyttig med all sirap i men god blev den

  

Under eftermiddagen var det mycket prat och barnen ritade. De var också ute och lekte, lite grått var det men för barn finns det inget dåligt väder.
Kvällen bestod av tv-tittande för de flesta och småpyssel. Jag tog fram stickningen och slog ned bakvagnen i soffan, de andra satte sig hos mig i soffan.
  



Söndag morgon hade jag frukosten och det passar mig perfekt, barnen gick ut efter frukost och när de kom in så var det fika. Cajsa var med Janne och plockade mossa.

   


Efter lunchen så gick Eva jag och Sara ut och gick det var jätteskönt. Så var det bara packning och städning kvar innan hemfärd. Vi hade lite flyt att fisken skulle åka hem så vi åkte med honom istället för bussen



Cajsas ambulansfärd

Idag måndag så hade cajsa en studiedag så jag tog semester och tänkte vi skulle umgås och ha lite roligt hon och jag. Bilen är ju lite trasig vi väntar på att rotorn ska komma hem så några längre sträckor blev det inte.
Vi bestämde att vi skulle gå till dagis och hälsa på.
Det passade bra för Ingrid fyllde år så vi kom precis lagom till födelsedagsfirandet med sång och fika. Cajsa var helnöjd och jag tror att barnen tyckte att det var lite roligt att vi kom.
När vi hade fikat så skulle barnen leka med allt. De började hoppa på hoppbollar.

Så ser en hoppboll ut för er som inte vet det. De är totalt livsfarliga. Jag stod och pratade med en personal precis bakom soffan i lekhallen. Plötsligt upptäcker jag att Cajsa kryper på golvet jag tror givetvis att hon leker och gömmer sig för Susanne i köket som precis går förbi men så var det inte.

Hon har lyckats att ramla av hoppbollen baklänges och slagit i ryggen rejält. Hon kunde inte prata ordentligt utan väste fram orden och sa att hon hade ont i ryggen. Hon var blå runt läpparna och tungandad. Hon kved när jag tog i henne så jag lade henne i soffan. Barnen ville trösta men hon fick ont bara de tog i henne. Så personalen fick ta in barnen i ett annat rum för det blev lite jobbigt med Cajsa.
Vi ringde ambulans och Ingrid la blöt handduk i pannan på Cajsa för det tyckte hon var skönt. Hon skiftade lite färg i ansikte blek i ena stunden för att sedan bli högröd.
Ambulansen kom och de undersökte henne. Ögonen flackade fram och tillbaka men det kändes lite tryggare nu när ambulansen hade kommit. De bestämde att hon skulle följa med i ambulansen

Jag ringde till Conny o Sara så de kom upp till akuten. Sara gick genom skogen och Conny fick skjuts av en arbetskamrat. De kollade syresättning och liknande i ambulansen och satte embla ifall hon skulle bli inlagd eller så.
Någon röntgen ville dom inte göra för strålningen är ju inte så bra. Läkaren konstaterade i varje fall att det inte var något brott varken i skallen eller på revbenen. En rejäl smäll hade hon fått så hon var väldigt öm men det kan man ju inte göra något åt. Hon fick panodil och sedan skulle vi avvakta lite.

När vi hade varit där uppe i några timmar så sa läkaren att vi kunde åka hem så vi tog taxi. Den taxichauffören visste ingenting han körde fel tre gånger så hur han kunde vara taxichaufför det fattar jag inte.
Väl hemma så lade sig Cajsa i soffan och vilade Jag ringde till dagis och talade om läget.

Hon har fortfarande lite ont i revbenen när hon rör sig och har kvidit i sömnen vid varje vändning i natt, men förhoppningsvis tar hon det lite lugnt ett par dagar så det värsta hinner lägga sig. Hon säger att hon aldrig mer kommer hoppa på en hoppboll men det tror jag inte riktigt på.

Neros födelsedag

Nero fyllde år den 30 oktober och var hos oss lördagen efter. Vi hade köpt en liten present åt honom och en liten festmåltid. Maten åt han upp på två röda och det tog inte lång tid innan födelsedagspresenten var helt i molekyler. Men det är ju det som är det roliga





Saras bröllop del 2

Japp nu kommer äntligen del 2 i fotosessionen. Vi skickade ju iväg Sara och Koffe i limousin och till fotografen. Själva åkte vi till lokalen Nocken för att vänta in de lyckliga. Vi började med att servera lite dricka till alla medans vi väntade på brudparet.
  

Sandra och Camo hade åkt ända från Sjöbo för att komma till Saras bröllop. Det var helt suveränt. Jag har inte träffat Camo på fyra år så det var ett kärt återseende. Man sprang hos dom hela tiden för att kolla att allt var bra.  

Så började vi hälla upp champangen för nu var brudparet påväg. Det var nog tur det för cidern började göra lite verkan.

 
När vi hade skålat så fick alla gå in till festlokalen  brudparet först förstås och så var det det dags för lite tal och så innan maten serverades.


 

Vi åt fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås och det var jättegott. Det var bröd och grönsaker till också. Maten tog en liten stund och det var lite sång och spex under tiden. Marie hade hjälp mig med bröllopsprogram så vi hade lite låtar och sådant i där.

Så var det presenter som skulle öppnas Koffe hade lite svårigheter då Sara var lite för snabb att läsa ibland så det blev fel presenter till fel text men det var ingen som brydde sig om det. Roligt var det också när han höll tavlan från gammelfarmor upp och ned men det gick ju att rätta till.





Tårtan var jättefin och god. Kanske lite söt för det var inte marsipan på det var något annat. Vi beställde vit marsipan men men.


Så var det dags för dansen. Brudparet först förstås, och sedan vi efteråt. Det var lite torrt i början men efter ett tag så kom det igång. Barnen var ute och lekte i gräset så deras vita kläder var ju inte så vita längre.


 

Så var festen i full gång. Vi hade bara mellanöl och cider 4,5 så vi kände att det skulle inte gå överstyr i varje fall. Vin hade vi ju också förstås.
 

 

Om ni undrar över mitt klädval så hade jag inte vit/svart klänning i kyrkan utan en blå men den hade jag ingen bild på. Jag bytte till en lite bekvämare under kvällen. Brorsan är framme och tackar för en suverän fest och passar på att trampa mig på min onda lilltå.

Kvällen började lida mot sitt slut. Brudparet åkte hem och Cajsa bäddade vi ner på lite kuddar på golvet så körde vi lite till.




Cajsa bytte också kläder efter kyrkan och det var ju bra.



RSS 2.0